Laboratorieingenjör/Laboratorietekniker

Vill du arbeta med proteinproduktion på ett mindre företag med närhet och insyn i stora delar av verksamheten, finns nu möjlighet att söka tjänsten som Laboratorieingenjör hos Spiber Technologies.
Inom området produktion av rekombinant silkesprotein behöver vi öka kapaciteten och Spiber söker nu en person som vill vara en del av vår produktionsenhet. Du blir en viktig del i en grupp bestående av 10-talet personer med olika typer av utbildning och bakgrund inom Life science.
Spiber Technologies är ett forskningsintensivt bioteknikbolag baserat i Stockholm. Vi utvecklar, producerar och kommersialiserar produkter baserade på rekombinanta spindeltrådsproteiner. Huvudsakliga applikationsområden är inom medicinteknik, främst cellodling och tissue engineering. Företaget har sin grund från forskning kring spindeltrådsproteiner (SLU och KTH) och har fortfarande ett gott akademiskt samarbete.
Spiber Technologies är ett privatägt företag med kontor och laboratorier i närheten av Roslagstull, i AlbaNova Universitetscentrum, Stockholm,
www.spiber.se.

Tjänsten

Titel: Laboratorieingenjör
Typ: Tillsvidare med 6 månaders provanställning, heltid (deltid kan diskuteras)

Tjänsten är placerad i Produktionsgruppen som ansvarar för tillverkning och processutveckling samt framtagning av material för forskning och utveckling. Produktionsgruppen har mycket nära samarbete med Spibers F&U och forskare på KTH och KI. Aktiviteter inom Spibers produktion omfattar alla steg från gen till färdig produkt: kloning, odling av E. coli, skörd, proteinrening, slutformulering, kvalitetskontroll samt frisläppning av produkt.

Arbetsuppgifter

Huvuduppgiften för den här tjänsten är tillverkning av kommersiella protein-produkter, i huvudsak arbete med de olika reningsstegen men även med odling. Arbetet utförs tillsammans med andra enligt befintliga protokoll för lysering av E. coli celler, proteinrening med olika kromatografiska metoder, buffertbyte och koncentrering samt slutformulering under sterila förhållanden. Även kvalitetsanalyser, såsom SDS PAGE och endotoxin-bestämning, samt dokumentation enligt interna rutiner ingår i arbetsuppgifterna.
Andra uppgifter är att ta fram och analysera rekombinant protein till olika samarbetsprojekt och att delta i det kontinuerliga utvecklingsarbetet med processens olika steg. Arbetet sker i samråd med arbetskamrater och produktionschef. Arbetsuppgifterna kan komma att förändras och anpassas efter framtida verksamhet och din personliga utveckling.

Du

  • har förmodligen flerårig erfarenhet av de beskrivna arbetsuppgifterna och troligen en KY-utbildning inom relevant område, t.ex. läkemedelstekniker, högskoleingenjör eller motsvarande med inriktning mot bioprocessteknik, medicin- eller kemiteknik
  • tycker om praktiskt arbete med framförallt proteinrening.
  • kan arbeta självständigt efter beskrivna metoder, gärna enligt GLP eller motsvarande
  • behärskar både svenska och engelska i tal och skrift
  • är noggrann, strukturerad och ansvarstagande
  • har ett öppet sinnelag och god samarbetsförmåga

Vi uppskattar erfarenhet av:

  • arbete med automatiserad proteinrening (ÄKTA system med mjukvaran Unicorn).
  • arbete med olika analystekniker för protein, t ex SDS-PAGE, Western blot, ELISA
  • odling av E. coli i både skakkolv och bioreaktor

Ansökan

Skicka din ansökan till

contact@spiber.se,

Ange ”Ansökan Laboratorieingenjör” i ämnesraden. Vi utvärderar ansökningarna löpande med målet att tillsätta tjänsten under hösten. Ansökan ska innehålla ett personligt brev och ett CV som beskriver relevant utbildning, erfarenhet och kunskap.