Laboratorieingenjör/Laboratorietekniker

Spiber Technologies har efter flera års utvecklingsarbete med rekombinant silkesprotein, produkter till försäljning och behöver därför öka kapaciteten inom tillverkningen. Vill du arbeta med proteinproduktion på ett mindre företag med närhet till och insyn i stora delar av verksamheten, finns nu möjlighet att söka tjänsten som Laboratorieingenjör eller Laboratorietekniker. Du blir en viktig del i en grupp bestående av 8 personer med olika typer av utbildning och bakgrund inom området life science.

Spiber Technologies är ett forskningsintensivt bioteknikbolag baserat i Stockholm. Vi utvecklar, producerar och kommersialiserar produkter baserade på rekombinanta spindeltrådsproteiner. Huvudsakliga applikationsområden är inom medicinteknik, främst cellodling, inkl. stamceller, och regenerativ medicin.

Spiber har ett nära samarbete med professor My Hedhammars grupp på KTH och det är forskargruppens resultat som nu har lett fram till Spibers första kommersiella produkt för odling av stamceller i 3D-format.

Spiber Technologies är ett privatägt företag med kontor och tillverkning i närheten av Roslagstull, i AlbaNova Universitetscentrum, Stockholm, www.spiber.se.

Tjänsten

Titel: Laboratorieingenjör/Laboratorietekniker
Typ: Tillsvidare med 6 månaders provanställning, start september/oktober, heltid (deltid kan diskuteras)

Tjänsten är placerad i Produktionsgruppen som ansvarar för tillverkning av protein-baserade produkter, processutveckling, samt framtagning av material för forskning och utveckling. Aktiviteterna omfattar alla steg från gen till färdig produkt: kloning, odling av E. coli, skörd, proteinrening, kvalitetskontroll samt frisläppning av produkt.

Huvuduppgiften för den här tjänsten är tillverkning av kommersiella protein-produkter, i huvudsak arbete med de olika reningsstegen. Arbetet utförs enligt befintliga metoder för lysering av E. coli celler, proteinrening med olika kromatografiska metoder, dialys/buffertbyte, koncentrering och slutformulering under sterila förhållanden. Reningsstegen utförs med hjälp av ÄKTA explorer/pure med provladdningsvolymer i liter-skala. I uppgifterna ingår att dokumentera arbete och resultat enligt företagets rutiner.

Andra uppgifter kan vara att ta fram material till olika samarbetsprojekt eller att delta i utvecklingsarbetet med de olika processtegen. I den rollen arbetar du mer självständigt och du kan behöva fatta egna beslut i samråd med arbetskamrater och produktionschef. Arbetsuppgifterna kan komma att förändras och anpassas efter framtida verksamhet. För den här tjänsten är det en fördel om du kan starta din arbetsdag relativt tidigt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper för att passa väl in i gruppen.

Du

  • har förmodligen en KY-utbildning inom relevant område, t ex högskoleingenjör, läkemedelstekniker eller motsvarande, med inriktning mot bioprocessteknik, biokemi eller proteinproduktion. Alternativt har du flerårig erfarenhet av de beskrivna arbetsuppgifterna.
  • tycker om och har erfarenhet av praktiskt arbete med framför allt proteinrening.
  • kan arbeta självständigt efter beskrivna metoder
  • är noggrann och strukturerad och har gärna arbetat enligt GLP eller motsvarande.
  • har muntliga och skriftliga kunskaper i både svenska och engelska.

Vi uppskattar erfarenhet av:

  • arbete med automatiserad proteinrening, t ex ÄKTA system med Unicorn.
  • arbete med olika analystekniker för protein, t ex SDS-PAGE, Western blot, ELISA
  • odling av E. coli i upp till 2 liters skakkolv

Ansökan

Skicka din ansökan till

Jenny Rönnmark
Produktionschef
jenny.ronnmark@spiber.se, 072-700 44 53

Ange ”Ansökan Laboratorieingenjör” i ämnesraden. Vi utvärderar ansökningarna löpande med målet att tillsätta tjänsten under hösten. Ansökan ska innehålla ett personligt brev och ett CV som beskriver relevant utbildning, erfarenhet och kunskap.

Ladda ner PDF version av jobberbjudande:
Spiber-Technologies-laboratorieingenjor-annons

Kontakt

Alla frågor och ansökan skicka till adress:

Jenny Rönnmark
Produktionschef
072-700 44 53